Cookie

24. juni 2007

Jeg snublet over Hershey’s semi-bitter chocolate chips på tilbud i går. Konsekvensen ga seg selv: Amerikanske chocolate chip cookies!

Ingredienser:

  • En kvart kilo romtemperert smør
  • 150 gram hvitt sukker
  • 150 gram brunt sukker
  • Vaniljesukker
  • Bakepulver
  • 400 gram mel
  • 2-4 egg
  • Sjokoladebiter

Pisk smøret og sukkeret med håndmikser eller lignende utstyr. Ikke prøv å røre dette sammen for hånd, du vil påføre deg selv kronisk senebetennelse lenge før det er godt nok blandet. Ha oppi en teskje bakepulver og litt mer vaniljesukker, og vekselvis mel og egg. Antall egg avhenger av størrelsen, men røren skal være ganske tykk. Ikke like fast som en pepperkakedeig, men en god del tykkere enn sjokoladekakerøre. Bland sjokoladebitene i til slutt. Mengde er selvsagt avhengig av preferanse, men rundt 4 dl blir ganske bra. Man kan eventuelt ha hakkede nøtter i også, om man har slike tilbøyeligheter.

Fordel klatter med røre utover stekebrett. De sklir utover når smøret smelter, så det er ikke nødvendig å trykke dem flate, men pass på at det er god nok avstand mellom. Stek på 175 grader i ca 15 minutter til de er gjennomstekt men ikke sprø. Avkjøl på rist.

Full postkasse!

25. mai 2007

Vanligvis får jeg ikke noe annet enn regninger i posten. Som regel får jeg ikke det engang, siden det meste av regninger går over efaktura eller lignende systemer. Men i dag fikk jeg hele fire morsomme ting på en gang!

  • En bok
  • Et postkort fra Carcassonne
  • Pondus
  • M

Hvor skal jeg begynne å åpne?

Meta-boss

15. mai 2007

BIR driver og bytter ut de gamle avfallsdunkene for tiden. Vi har fått en ny fin dunk på 140 liter i stedet for den gamle på 120 liter. Men hvor mye avfall blir det av de gamle avfallsdunkene?

Punk’s not dead

6. mai 2007

Malcolm McLaren kommer til Oslo 11. mai.

1. Han skal holde foredrag i rokokkosalen på Grand Hotel
2. Billettprisen blir 850 kroner

Er det meg, eller er det et snev av grunnleggende ironi her?

Ironi på høyt nivå

27. april 2007

Aftenposten skriver om problemer blinde har med dårlig programmerte nettsider. La meg sitere litt fra artikkelen, inkludert HTML-koden artikkelen er merket opp med:

<p class=”mellomTittel”>Vanskelig å surfe</p>– Jeg kan for eksempel ikke “se” hva som er overskrifter, linker, eller menypunkter på en dårlig programmert side, sier Morten Tollefsen.

<p></p><strong>Det er viktig </strong>at linktekstene på en nettside beskriver hva som finnes på siden det linkes til. “Les mer” er en dårlig beskrivelse. […] <p></p>Les mer om tilgjengelighet på nett <a href=”http://medialt.no/index.asp?pageId=3″><b>HER</b></a>

Kanskje det er på tide for Aftenposten å skifte publiseringssystem?

Fra listen av ting man ikke hadde tenkt over at man kunne komme til å savne:

22. april 2007

Å ligge på magen og lese.

Tjuesju, tjueåtte…

13. april 2007

Forskjellen føles ikke så stor. Men det er likevel moro å ha bursdag! Kake, presanger og flagg på pulten! Og velge akkurat-det-man-vil-ha til middag! Dessuten er dette dagen da man slipper å argumentere eller forhandle seg til noe som helst: “Men jeg har bursdag” er det eneste argumentet man vil trenge i en hvilken som helst diskusjon.

Ansvar

11. april 2007

Hvorfor er det slik at innen opposisjonspolitikk er “å ta ansvar” alltid synonymt med “å gå av”?

En ganske alminnelig pike

11. april 2007

På to forskjellige kanter de siste dagene har jeg havnet oppi diskusjoner om hva det vil si å være “en helt vanlig traust norsk person”. Min holdning er at jeg er nettopp det, helt vanlig – og at de aller fleste vennene mine er det også. En streiting, om du vil. Men enkelte deltakere i disse diskusjonene har vært uenige i dette, og i tillegg latt det skinne gjennom at det nærmest er en slags fornærmelse å bli sett på som traust norsk.

La oss se på fakta: Jeg har en helt vanlig norsk middelklassebakgrunn, og det som i dag er en ganske normal utdannelse – mastergrad fra universitetet. Jeg har samboer av motsatt kjønn, leilighet, fulltidsjobb, katt, og barn på vei. Jeg abonnerer på den lokale avisen, kjøper KK en gang i blant, liker å lage mat men tar like gjerne Toro til hjelp om fantasien eller blodsukkeret ikke strekker til. På fritiden treffer jeg venner og har dårlig samvittighet for å ikke trene, og er en ivrig amatørfotograf. Jeg har grønne øyne, kommuneblondt hår og ingen overflod av piercinger eller annen kroppskunst.

Motargumentene: Jeg jobber i en bransje som enn så lenge er mannsdominert, og interesserer meg for teknologi. Jeg kan finne på å iføre meg Exploited-genser og/eller skotskruter, og har vært gjennom det meste av hårfarger og et godt utvalg frisyrer, deriblant ulike variasjoner over temaet “hanekam”. Jeg har drevet en goth-klubb i mange år, og ferdes blant folk i og nær goth-miljøet og relaterte miljøer.

Musikken jeg hører på slår nok litt begge veier, jeg setter gjerne på en plate med Death in June eller russisk ska, men kjøper like gjerne den nyeste til Ane Brun.

Så spørsmålet er: Hvor smalt skal man egentlig definere “vanlig norsk”? Er det kanskje slik at mange som føler seg knyttet til diverse subkulturer mer eller mindre ubevisst definerer begrepet nettopp for å ikke passe inn i det? Om livsstilen din i bunn og grunn er den samme som livsstilen til de fleste andre middelklassemennesker i Norge, men du har enkelte interesser du deler med en smalere gruppe, hvor sær og eksotisk er du egentlig, sammenlignet med alle de andre middelklassemenneskene som også har sine hobbyer, som ikke er de samme som dine?

Saltsuppe

5. mars 2007

Jeg kom i skade for å lese ingrediens-listen på en pose kyllingsuppe:

Ingredienser i Maggi feel good kyllingsuppe

Mengden kylling i tørr vare er oppgitt til 1%. Det i seg selv er en smule drøyt med tanke på at de kaller det kyllingsuppe, men greit nok. Legg videre merke til at de ikke oppgir saltmengden i tørr vare, som for de andre ingrediensene, men derimot i ferdig suppe. Slik får de det til å høres mindre ut.

Det fulle regnestykket for ferdig suppe ser slik ut:

Kylling: 0,29 gram
Salt: 2,4 gram

Trenger man egentlig si mer om denne suppen? Ikke smaker den noe godt heller.