Jeg er her fremdeles

Bloggen min preges litt av det som kanskje er en for høy terskel for å skrive innlegg. Jeg vil gjerne ha hele, velformulerte resonnementer med begynnelse, midtparti og konklusjon. Dessuten ser jeg aldri poenget med å blogge om noe som noen allerede har sagt bedre enn meg. Dermed utgår alle kommentarer til aktuelle nyheter og debatter. Innen jeg har rukket å tenke ferdig og bestemme meg for hva jeg egentlig mener om saken, er det minst fire andre bloggere som allerede har sagt akkurat det jeg mener. Kombinert med mange baller i luften på jobb og andre fronter, så vips, har det gått fem måneder siden siste bloggpost.

Derfor har jeg tenkt å gi meg selv litt lavere terskel for å blogge. Jeg trenger kanskje ikke fullendte og unike resonnementer? Kanskje jeg ikke trenger å mene så mye om samfunnsdebatten i det hele tatt. Jeg kan for eksempel skrive litt mer om jobben min. Kanskje jeg burde hatt en egen blogg for jobb-temaer, sånn at alle IT-folkene som kunne tenkes å ville følge en fag-blogg ikke belemres med matoppskrifter og bokanmeldelser i ny og ne. På den annen side er det å starte en ny blogg når man allerede sliter med å oppdatere den gamle, dømt til å fisle ut i sanden etter omtrent tre bloggposter. Jeg holder meg her, så får de som er interessert i vilt forskjellige ting finne seg i å hoppe over ting de ikke er interessert i.

Så, bare for å komme ajour: Hva har jeg gjort siden sist? Jo:

I fjor høst gikk jeg inn i rollen som teamleder for QA, andrelinje-support og toolsmith (internutvikling) i Vizrt, der jeg har jobbet siden 2008. Det i seg selv er en ganske lang historie. Jeg må åpenbart ha gjort noe riktig det første halvåret i stillingen, for like etter nyttår ble jeg bedt om å opprette og lede et team i tillegg til dette. Det nye teamet skal befinne seg i Dhaka, Bangladesh, og drive med integrasjonstest av produktene og komponentene som utvikles i de ulike R&D-kontorene vi har rundt omkring i verden.

Akkurat nå sjonglerer jeg altså teamet i Bergen, som er inne i siste testfase av tre produkter som skal ut innen Q1 er over (ja, det er… aldeles ikke lenge til Q1 er over), og forberedelser til teamet i Dhaka, som både skal ansettes, læres opp og settes i gang med jobben. I tillegg skal de helst ha en testlab med hardware, og andre slike detaljer som må på plass. I tillegg er det forberedelser til NAB i Las Vegas i april, et årlig gedigent tradeshow for kringkastingsbransjen. Dit drar jeg like etter påske, forhåpentligvis med nyutgitte produkter i kofferten. Og så bærer det avgårde til Dhaka i mai. Hvor ferden går etter det har jeg ikke begynt å tenke på ennå, men med tanke på at alle disse integrerende produktene skal koordineres, er det nok lett for at det blir en reise eller tre til i løpet av året.

På andre fronter har jeg denne uken blitt ferdig med migreringen av nettbutikken til Te med stor T fra egendriftet Zen-Cart til en SaaS-løsning fra MyStore. En god del arbeid på kort sikt, men det vil spare meg for mange ganger mer arbeid med drifting av den gamle løsningen på lang sikt. Jeg jobber i QA, jeg liker å påpeke feil slik at noen andre kan fikse dem. Jeg liker ikke å fikse feil selv.

Og dessuten har jeg laget ny, fjong WP-basert nettside til Foreningen for fremme av fri programvare i Bergen og omland, der jeg er styremedlem. Den ser kanskje ikke så spennende ut, men den er betydelig vakrere enn den gamle. Og mye, mye lettere å vedlikeholde.

For å få tid til alt dette må jeg selvsagt prioritere. Bloggen, for eksempel, har vært prioritert bort. En del andre hobbyer likeså, og et par sosiale arenaer jeg gjerne skulle ha deltatt mer på. Men jeg prøver å få tid til å klø katten og ungene bak øret i blant, og lese litt skjønnlitteratur og ikke-jobbrelevant sakprosa innimellom. Alt i alt tror jeg ikke jeg har noe å klage over.

One Response to “Jeg er her fremdeles”

  1. Gyri Smørdal Losnegaard says:

    “Jeg holder meg her, så får de som er interessert i vilt forskjellige ting finne seg i å hoppe over ting de ikke er interessert i.”

    Det synest eg du gjer heilt rett i. Eg snublar over bloggen din rett som det er, og den er alltid ei fornøyelse å lese, uansett emne. No har eg tatt konsekvensen av det og haka av “notify me”, og så håpar eg at det kan bidra litt til at du opprettheld lavterskelen:)