Grove havrekjeks med nibs og sjokolade

Jeg har laget mange havrekjeks i ulike konfigurasjoner for å forske meg fram til denne oppskriften. Felles for de fleste forsøkene har vært at jeg synes kjeksene er for søte og for ensformige i smaken. Her, derimot, er havrekjeks for voksne, havrekjeks som svinger:

 • 200 gram romtemperert smør
 • 2,5 dl sukker, halvt om halvt med brunt og hvitt
 • 1 egg
 • 3 ss vann
 • 2 dl fin sammalt hvete
 • 1/2 ts natron
 • 1/2 ts salt
 • 1 ss kanel
 • 7 dl havregryn
 • 75 gram knuste kakaobønner
 • 100 gram grovhakket mørk sjokolade

Pisk smør og sukker, helst med mixmaster.  Bland i egg og vann, deretter mel, natron, salt og kanel. Til slutt rører du inn havregryn, kakaobønner og sjokolade. Hvis du har kjøpt hele kakaobønner kan de gjerne knuses med stavmikser, men ikke lag pulver av det.

Fordel klatter på to stekebrett. Røren er ganske smuldrete, men det gjør ingenting. Stek på 180 grader i knappe 15 minutter, og avkjøl på rist.  Kjeksene er ganske myke med en gang de kommer ut av ovnen, så det enkleste er å flytte dem fra plate til rist med stekespade.

Tags: ,

Comments are closed.