En flimrende, usikret lesning

Aus der reihe, får man vel nesten si.

Denne konstruksjonformen fører uvegerlig til en flimrende, usikret lesning. Sentralperspektivets trygghet kastes på båten til fordel for en tvungen forkjærlighet for dramatiske opptrinn som hviler i sin egen rett og ikke føler nevneverdige forpliktelser overfor det fortellende fellesskapet de tross alt er en del av. Disse opptrinnene, som titt og ofte ender i rå kopulering og/eller en brå utånding for en eller flere av de involverte, utgjør til sammen en regnpisket og usigelig dyster sedeskildring med en liten, lutfattig landsens grend på Færøyene som omdreiningspunkt.

Ja.

Tags: , ,

7 Responses to “En flimrende, usikret lesning”

 1. Eira says:

  Akkurat.

 2. Han er kongen! Hører dere: KONGEN!
  .-= Siste bloggpost fra Arnfinn Pettersen: Amnesty Norges stusselige tilsvar om Sahgal-saken =-.

 3. Ida says:

  Hvem er han? Hvor kommer han fra? Jeg er fan!
  .-= Siste bloggpost fra Ida: .. og så var det vår =-.

 4. Eira says:

  Bokanmelder i BT. Følg Aus der reihe-linken til tidligere poster i rekken 😉 Jeg får aldri med meg hva bøkene han anmelder egentlig handler om, eller om de er lesverdige eller ikke, men jeg får i det minste en god latter mange mandager.

 5. Ida says:

  Aiai, dette tar meg tilbake til lit.vit. på Blindern 😀
  .-= Siste bloggpost fra Ida: .. og så var det vår =-.

 6. […] Mandag er bokanmeldelsesdag i BT. Noen mandager får jeg ekstra lesekos med på kjøpet fra en tidligere omtalt anmelder. Jeg bringer som vanlig et lite sitat, denne gangen fra anmeldelsen av romanen “Frihet” […]