Fiskegryte med koriander

Komponert etter hva-har-vi-i-frysen/huset-metoden. Til to personer:

  • 10 kamskjell
  • 250 gram laks
  • 200 gram torsk
  • 3 store gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 1 løk
  • 1/2 korianderplante
  • 10 cherrytomater
  • Hvitløk
  • Olivenolje
  • Sitronsaft
  • Eplejuice
  • Hot chilipulver
  • Laurbærblad
  • Nellikspiker
  • Salt
  • Pepper

Del gulrot, sellerirot og løk i biter. Del cherrytomatene i halve. Hakk hvitløk og koriander. Ha i en gryte og ha i vann så det dekker grønnsakene. Putt i et laurbærblad eller to, noen nellikspiker, en dæsj sitronsaft og en god klunk olivenolje. Kok til grønnsakene er møre eller nesten møre. Ha i laks og torsk. La trekke til fisken er klar. Ha i kamskjell. Smak til suppen med litt eplejuice, hot chilipulver, salt og pepper. Server straks kamskjellene er såvidt møre – de skal ikke kokes, bare varmes. Nom nom.

Tags: ,

2 Responses to “Fiskegryte med koriander”

  1. Eirik says:

    *sikle* Du må gi ut “Eiras kokebok” snart, oppskriftene dine gir meg alltid vann i munnen 🙂

  2. Eira says:

    Tenker du får nøye deg med online-versjonen 😉