Komponert etter hva-har-vi-i-frysen/huset-metoden. Til to personer:
- 10 kamskjell
- 250 gram laks
- 200 gram torsk
- 3 store gulrøtter
- 1/2 sellerirot
- 1 løk
- 1/2 korianderplante
- 10 cherrytomater
- Hvitløk
- Olivenolje
- Sitronsaft
- Eplejuice
- Hot chilipulver
- Laurbærblad
- Nellikspiker
- Salt
- Pepper
Del gulrot, sellerirot og løk i biter. Del cherrytomatene i halve. Hakk hvitløk og koriander. Ha i en gryte og ha i vann så det dekker grønnsakene. Putt i et laurbærblad eller to, noen nellikspiker, en dæsj sitronsaft og en god klunk olivenolje. Kok til grønnsakene er møre eller nesten møre. Ha i laks og torsk. La trekke til fisken er klar. Ha i kamskjell. Smak til suppen med litt eplejuice, hot chilipulver, salt og pepper. Server straks kamskjellene er såvidt møre – de skal ikke kokes, bare varmes. Nom nom.
*sikle* Du må gi ut “Eiras kokebok” snart, oppskriftene dine gir meg alltid vann i munnen 🙂
Tenker du får nøye deg med online-versjonen 😉