Kikertburger med selleri

På denne tiden av måneden nærmer det seg slutten av studielånet for mange av oss. Da er det greit å lage middag av det man har stående i skapet.

En boks kikerter
En selleristang
Et egg
Potetmel
Garam Masala
Chilipulver
Pepper
Tabasco
Matolje, f.eks rapsolje eller solsikkeolje
Fire brødskiver

Mos kikertene, finhakk sellerien og rør sammen. Bland med litt olje, et egg og potetmel til det blir bra konsistens. Ha oppi krydder etter smak. Om du ikke har akkurat disse krydderne stående, så prøv deg fram med noe annet. Koriander passer for eksempel godt sammen med kikerter. Koriander er forøvrig en bestanddel i Garam Masala, så om du bruker begge deler, pass på at du ikke overdriver. Korianderoverdose er ikke særlig godt.

Lag fire burgere og stek på middels høy varme mens du rister brødskivene. Legg burgerne på skivene, ha ketsjup på, og vips – billig, god og ganske sunn middag.

3 Responses to “Kikertburger med selleri”

  1. Nortis says:

    Fysjomfy! Også ketsjup! Tenke seg til å ødelegge god mat på den måten… *grøsse*

  2. Eira says:

    God ketsjup (les: Heinz) skal man ikke kimse av. Ketsjup på indrefilet eller saltet torsk er selvsagt Helt Feil, men på burger, pommes frites og lignende er det akkurat det som skal til for å piffe opp smaken litt.

    Skal man være fin på det kan man selvsagt lage sin egen saus av tomatpure, eddik, sukker og krydder, og kalle det noe fancy. “Kikertburger med selleri og krydret eddiktomatsaus” f.eks.

  3. Nortis says:

    Eller ragu. Tomat ragu.
    “Kikertburger med selleri og tomat ragu” høres jo meget fancy ut ;P