Boller i ovnen

Bollebaking blir sett på som en veldig husmoderlig ting. Jeg skal ikke forsøke å underslå mine husmortendenser, men faktum er at skillingsboller er søndagskveldsmat som er veldig kjapt og enkelt å lage. Du trenger:

9 dl hvetemel
3.5 dl melk
en pose tørrgjær
en god klatt smør, litt under 100 gram
sukker
salt
kardemomme
kanel
mer sukker
strøsukker hvis du er i det ekstravagante hjørnet

Bland melet med gjæren, litt salt, en del kardemomme og en dæsj sukker. Smelt smøret, bland det med melken og varm opp til det er litt varmere enn fingervarmt. Bland ingrediensene, elt godt, la heve under plast i en times tid, pluss/minus. Slå luften ut av deigen, kjevle den ut til et noenlunde firkantet avlangt stykke, pensle med vann eller melk, strø med kanel og sukker, og rull sammen fra den lengste enden. Skjær rullen i 16 skiver og legg dem på et bakebrett. Strø perlesukker over hvis du har. Dekk med plast og la heve mens ovnen varmer seg opp til 240 grader. Stek i ca 10 minutter til de er gyldne og lukter nam.

Hvis du dobler oppskriften er det ikke nødvendig å øke gjærmengden. For at bollene skal bli luftige og gode må deigen være så klissete som mulig uten at den blir uhåndterbar. Det fine med bollebaking er at det er bare omtrent 20 minutter som går med til aktivt arbeid, resten er bare heving og steking.

Comments are closed.