Hva er det med knapper?

Vi bruker knapper hver eneste dag. Alle mulige slags bukser og jakker har knapper. Noen ganger faller de av. Det er ganske irriterende, siden det å sy i knapper er en kjedelig jobb det er lett å utsette – og så ligger plagget der, ubrukt, i uker og måneder før det endelig en dag får ny knapp under et anfall av husmoderlighet.

Men løse knapper! Løse knapper er ikke kjedelig. Da jeg var liten hadde min mor et glass med knapper i alle slags farger, fasonger og materialer. De var en fryd å sortere eller bare beundre. Vakre metallknapper, trauste plastknapper, fargerike treknapper.

Nå har jeg begynt å bygge meg opp min egen knappesamling, og jeg kjenner en barnslig fryd av glasset med alle de fine knappene i.  De er ikke så mange ennå, men de er rosa, grønne, blanke og hjerteformede, store og små og runde. Trenger man mer?

Tags: ,

6 Responses to “Hva er det med knapper?”

 1. Yvonne says:

  Åh, jeg simpelthen elsker knapper!
  Oldemor hadde en stooooor krukke med knapper i alle former, fasonger, farger, størrelser og av ulikt materiale. Den arvet mamma, og nå har jeg arvet den. Mamma hadde fylt i litt mer med sine knapper. Etter at min egen “knappesamling” også fant veien oppi der, har den blitt nesten helt full…! 😀
  Og ja, jeg har tømt innholdet utover gulvet og sortert dem – slik jeg gjorde da jeg var liten. Det var ikke liiiiike fascinerende nå som da, men dog. Det luktet barndom. 🙂
  Og mine barn har også funnet stor interesse i denne krukka. En dag skal vi tømme krukka utover gulvet igjen. Bare vi tre. 😉

 2. Eira says:

  Fine, fine knapper! Jeg tenkte meg nok at det ikke bare var meg.

 3. Ann Christin says:

  Jeg også elsker knapper! Arvet min mormors syskrin, og det viste seg å være rene skattekista, både i barndomsminner og knapper. Og nå skal jeg jammen meg ha dem i glass og ta dem fram i lyset, super idé! 😀

 4. sinobell says:

  Knapper kan fint være den lille saken som gjør klærne, eller skoene superduper, eller veldig kjedelig. Jeg har etterhvert en del knapper, til klær jeg ikke lengre har, eller knapper som er ekstra. Da er det lurt å skrive på hva det er til “bukse, cecilie” foreksempel, så jeg ikke tar ekstraknappen ved en feiltakelse.

  Jeg pleide å leke askepott med knappene til mamma.

 5. mediumgeek says:

  Jeg pleide å leke at knappene til mamma var høner 🙂 . Fikk ta noen av dem med meg hjem siste gang jeg var hjemme og har offiselt startet min samling, jeg og!