Mitt første møte med tegnebrettet

Jeg jobber med QA, eller kvalitetssikring på godt norsk. Kort fortalt går jobben min ut på å sørge for at produktet som kommer ut til kunden har færrest mulig feil, og allerhelst ingen alvorlige feil i det minste. Selvsagt veid opp mot faktorer som tid og penger. Jobben innebærer selvsagt grundig testing av produktene, men det viktigste vi gjør er å forsøke å forhindre at feilene oppstår i utgangspunktet. Det betyr kontinuerlig arbeid med å forbedre arbeidsprosesser og rutiner i utvikling.

QA-avdelingen i firmaet jeg jobber i er ganske ny, så vi bruker en del tid på små skritt for å forbedre litt her og litt der og få med oss alle underveis. Bedriften har en ganske flat struktur og ingen kultur for diktat (det er en god ting!), så det nytter ikke å komme med en prosess og tre den ned over hodet til folk. Vi har jobbet sammen med utviklere for å komme fram til rutiner som vil ivareta behovene og arbeidsflyten til både utviklere og QA. Noen ganger kan det virke som mye fram og tilbake for det som på overflaten ser ut som små endringer, men det er ikke alltid lett for en gruppe å se de små nyansene i behovene til en annen gruppe.

I det siste har vi jobbet en del med rutiner for testing og release. Det har tidligere vært ganske ad-hoc. Sammen med ett av utviklingsteamene har vi kommet fram til en fornuftig modell, som vi tester ut nå. For å presentere denne modellen for resten av utviklerne satte vi av plass i rekken av våre Google-inspirerte do-plakater. Jeg begynte å skrive, og oppdaget raskt at det ble altfor mange ord og altfor kjedelig å lese. Så jeg fant fram en kladdeblokk og en penn og begynte å drodle for å få tankeprosessene i gang.

Før jeg visste ordet av det hadde jeg laget en hel tegneserie. Så da var det bare å låne et tegnebrett fra en av designerne, og fyre opp Gimp. Jeg har aldri brukt et tegnebrett før, og det var litt uvant. Jeg kan vel heller ikke skryte på meg noe stort talent på tegnefronten. Men det ble tross alt ganske fint, synes jeg! (Klikk på bildene for større versjoner)

2 Responses to “Mitt første møte med tegnebrettet”

  1. Eg mistenkjer at jobben din gjer deg berre nerdete ;-P
    .-= Siste bloggpost fra Mad Mullah Hastur: Under burkaen =-.

  2. Eira says:

    Du regner med det er jobben sin feil, altså?