Hvordan få din nerd til å ta oppvasken: En ufullendt studie

Det begynte med at jeg en morgen kom forbi kjøkkenkroken på jobben og oppdaget at en av mine kolleger ryddet og vasket etter en bøling mennesker som, fordi oppvaskmaskinen var full av rene tallerker, hadde sett seg nødt til å sette de skitne tallerknene sine på benken i stedet. Siden det burde være unødvendig at en person rydder etter tretti andre, hengte jeg opp en liten lapp med forslag til mer hensiktsmessige prosedyrer for bruk av kjøkkenet. Jeg jobber med datanerder, så jeg valgte et språk de ville forstå:

Koden er pseudokode, ikke et kjent språk. Det gikk naturlig nok ikke lang tid før noen hadde klaget på syntaksen, med en fin rød krøllunderstreking. Over de neste dagene fulgte, med ujevne mellomrom, nye innlegg i diskusjonen om kodens funksjon og gyldighet.

Det neste som fulgte var en ny versjon i Haskell, som dessverre er gått tapt. Men litt senere kom en versjon i Lisp:

Og selvsagt et utvalg i økende grad perifere språk. Først Assembly og BF, og mitt siste bidrag, Whitespace:

Syretesten på programkvalitet er selvsagt om programmet utfører oppgavene etter intensjonen. Dessverre kan det se ut til at det fremdeles gjenstår noe arbeid på dette punktet, muligens med implikasjoner helt ned på designnivå.

Tags: , , , ,

12 Responses to “Hvordan få din nerd til å ta oppvasken: En ufullendt studie”

 1. Unni says:

  Hmmm… Jeg kan ikke fri meg for å synes at dette innlegget i grunn er litt trist. 😉

 2. batcheeba says:

  😀 Nå lo jeg litt. Selv om jeg ikke skjønte en skit 😛

 3. Jan says:

  Hva har vi jo damer som skjønner seg på sånt! 😀 lol

 4. kristin says:

  Fantastisk! Jeg ler høyt og viser den til alle jeg kjenner! (ja, det er egentlig bare nerder…)

 5. Lothiane says:

  Haha, kjempebra! 😀
  .-= Siste bloggpost fra Lothiane: Oppadgående!? =-.

 6. Heidi says:

  Fantastisk. 😀

 7. Virrvarr says:

  Hahaha! Denne skal jeg kopiere! Dette er det Mr. Jackson trenger!
  .-= Siste bloggpost fra Virrvarr: Om tvang og psykiatrikritikk =-.

 8. Virrvarr says:

  Og ja: I engelsk oversettelse ville denne toppet på Reddit.
  .-= Siste bloggpost fra Virrvarr: Om tvang og psykiatrikritikk =-.

 9. Eira says:

  Virrvarr: Den var #1 på Reddit i to kategorier i løpet av helgen 🙂

 10. MagnarM says:

  haha, jeg tenkte først “det kommer til å ligge en BF-versjon av koden i kommentarene”, men så kom BF-versjonen i siste bilde 😀
  .-= Siste bloggpost fra MagnarM: Svar fra vinmonopolet =-.