En bortkastet dag

Jeg kom på jobb i dag etter hamstring av Ibux og nesespray. Leste litt mail, som jeg pleier på begynnelsen av arbeidsdagen, og ble pinget på irc av sysadmin som kunne fortelle at Dell-OEM-WinXP-reinstallasjons-CDen min var kommet. Jobbmaskinen min var nemlig ganske lodden og hadde behov for en reinstallasjon.

Jeg bootet med CDen, fikk som snarest opp en melding om at systemkonfigurasjonen ble sjekket, hvorpå skjermen ble svart. Viften gikk og harddisken jobbet. Jeg ventet i ti minutter. Deretter konsulterte jeg en kollega, som mente at man burde vente i 30 minutter før man rebootet. Jeg ventet i 30 minutter, ga opp, og fikk en annen kollega til å brenne en Ubuntu-CD til meg. Den brukte jeg til å starte opp maskinen og slette alle de gamle partisjonene, inkludert boot-partisjonen med Grub som antakelig var det som fikk WinXP-installasjonen til å gå i frø.

Når det var gjort startet jeg på nytt med Windows-installasjon. Jeg valgte full formatering, gikk til lunsj, og kom tilbake til en eller annen dialogboks jeg måtte svare på før installasjonen kunne fortsette. Deretter observerte jeg skjermen i 30 minutter mens Windows ble installert.

Så var det jakten på nettverksdrivere. Inn til en kollega for å få lastet ned driver fra Dell. Ned to trapper til sysadmin for å få en minnepinne. Opp igjen for å putte driver på minnepinne, og så installere. Hurra, nettverk!

Så var det resten av oppdateringene. Service Pack 3, skjermkortdriver og trådløskortdriver. Støtte for østasiatiske språk. Antivirus. Opprette og formatere datapartisjon. Av en eller annen grunn gikk disse prosessene som sirup, og det tok i alle fall en time før SP3 var på plass. Reboot.

Og så kryptering. Jobben krever at all sensitiv informasjon som lagres på bærbare maskiner skal krypteres. TrueCrypt er rask å installere, men bruker en halv evighet på å opprette en kryptert fil på 25GB. Installasjon av øvrige Windows-oppdateringer. Reboot.

Nedlasting og installasjon av programvare: Nyeste interne Opera-versjon, IE6, IE8, Firefox 2, Firefox 3, Safari, Emacs, Putty, TortoiseSVN. Nok en time med dilling med Tortoise som bringer Windows Explorer i kne, samt et uforklarlig problem med en fil som bare blir borte midt under en oppdatering, noe SVN har litt vanskelig for å hanskes med. Reboot, mer dilling. Kollega kommer til unnsetning med forslag til tweaks av Tortoise for å fikse problemet med den knestående filhåndtereren. Filen som ble borte har vært gjenstand for noen timers frustrasjon for meg og en annen kollega i forrige uke også, men viste seg til slutt å skyldes et litt overaktivt antivirusprogram. Problem løst ved å ekskludere SVN-treet fra filer som skal sjekkes i sanntid.

På dette tidspunktet var systemet operativt igjen, og klokken var 17.30.

3 Responses to “En bortkastet dag”

  1. elzapp says:

    Hørtes ut som en hendelsesrik og utbyttefull dag. :p

  2. Imponerende! Ingenting en hel dag og likevell en halv time overtid! 😛

  3. Hastur says:

    Simpelthen den rake motsetnaden av min arbeidsdag i dag. Genjalt!