Nye f-spot-frustrasjoner

Jeg fant aldri noe bedre enn f-spot til fotohåndtering. Det har forårsaket mye tenners gnissel, men enn så lenge finner jeg ingenting annet som fyller behovene mine, trass i bugs som ville fått meg til å hive enhver annen applikasjon på båten.

I lengre tid har jeg hatt problemer med en x.org-bug med grafikk-chipsettet mitt som til f-spots forsvar ikke har noe som helst med f-spot å gjøre, men som gjør bruken upraktisk. For å kunne bruke f-spot må jeg fjerne /usr/lib/dri/unichrome_dri.so hver gang den finner det for godt å dukke opp igjen på systemet mitt etter en oppdatering. Mangelen på GL fører med seg en del uheldige sideeffekter for både KDE4 og nyeste Gnome, selv om førstnevnte klarer brasene langt bedre enn sistnevnte. Jeg vurderer innkjøp av nytt skjermkort. (Og hvis jeg likevel må ha nytt skjermkort er det jo meningsløst å anskaffe noe som ikke har dobbel DVI. Og hvis jeg har skjermkort med dobbel DVI må jeg jo nesten ha en 30-tommers skjerm.)

Etter jeg endte opp med Kubuntu på maskinen dro jeg ned f-spot og alle avhengighetene, uten å installere Gnome som sådan. Først snublet jeg over en segfault som heldigvis er enkel å jobbe rundt. Når jeg endelig hadde fått sveivet programmet i gang og importert noen bilder fra kameraet mitt fant jeg en ny bug, listen over programmer man kan redigere et bilde i er tom. Etter litt eksperimentering fant jeg ut at å installere hele Gnome fikser problemet (også i KDE), så det er nok en avhengighet som mangler et sted.

Siden jeg var så godt i gang med å rapportere bugs tenkte jeg jeg skulle teste på nytt en gammel bug jeg har rapportert. Den var ikke borte, men mens jeg testet den fant jeg enda en ny kræsj-bug!.

Nå tror jeg det er tryggest å gå og legge seg før jeg finner flere feil. Jeg tror kanskje jeg er yrkesskadd.

2 Responses to “Nye f-spot-frustrasjoner”

  1. Geir says:

    Hvorfor bruker du ikke Digikam? Det er etter min mening det mest funksjonelle programmet for fotohåndtering på linux. Hva funksjonalitet i F-Spot er det du mangler i Digikam?

  2. Eira says:

    Jeg har testet Digikam, men ble ikke helt venner med den. Jeg ser at aller nyeste versjon har implementert noen av tingene jeg savnet, så det kan nok være verdt å ta en ny titt. Jeg finner ikke ut om den kan opprette separate versjoner av samme bilde når man redigerer i en ekstern applikasjon.

    Men kan den importere fra f-spot? Jeg er lite lysten på å tagge alle bildene mine på nytt…