Slå av autokjøring av musikk-CDer i KDE

Jeg liker å høre på musikk mens jeg arbeider. Det er i og for seg hyggelig at KDE vil hjelpe meg med det. Men det er ikke like hyggelig når jeg IKKE vil høre på musikk, og KSCD åpner av seg selv med omtrent to minutters mellomrom. Se! Her er jeg! Vil du du ikke høre på denne CDen du har i CD-spilleren din? Det er vel derfor du har den i CD-spilleren din, ikke sant? Kom igjen da! Jeg vet du vil! Men nå da? Vil du ikke høre på den nå da?

Opp til i kveld har jeg omgått irritasjonsmomentet ved å ta ut CDen når jeg ikke hører på den. Men i kveld satt jeg i stuen med laptopen på fanget, og følte ikke for å reise meg for å hente CD-coveret fra skrivebordet på kontoret.

Første gangen jeg oppdaget dette problemet gjorde jeg noen forsøk på å finne ut hvordan funksjonen kunne slås av. Jeg gikk gjennom kontrollsenteret til KDE tre-fire ganger, uten å finne noen måte å skru det av på. Jeg så også gjennom de kjørende tjenestene, og sjekket innstillingene i KSCD. I kveld gjorde jeg alle disse tingene et par-fem ganger til, og googlet etter alle mulige slags kombinasjoner av sannsynlige nøkkelord. Jeg oppdaget at noen hadde samme problem, men ingen løsninger. Det vil si, løsningen vedkommende fikk presentert var å skyte spurv med kanoner, dvs å avinstallere hele KSCD.

Til slutt fant jeg på å søke etter “auto” i KDE-kontrollsenteret. Ett av valgene som poppet opp var “autostart”. Det førte meg til panelet “Stier” (jeg kjører norsk GUI for moro skyld – jeg ville egentlig ha nynorsk, men den oversettelsen var for hullete og falt dessverre ikke tilbake til bokmål, så jeg fikk halvveis engelske og halvveis norske menyer, noe som var altfor forvirrende). Altså, “Stier”. En av de tre stiene i panelet var “Autostartsti”, med verdien /home/eira/.kde/Autostart/. Aha! Til bat-terminalvinduet!

I denne katalogen fant jeg filen Autorun.desktop. “man autorun” ga meg argumentene jeg trengte. Jeg forsøkte først å bare fjerne argumentet –cdplayer, men det gjorde ikke susen, så jeg la til –mountonly for å spikre lokket grundig igjen. Og det er det siste jeg har sett av KSCD i dag, gitt.

One Response to “Slå av autokjøring av musikk-CDer i KDE”

  1. Ditadoren says:

    De av oss som er litt mer avanserte ville løst dette problemet ved å simpelthen ta ut CD’en og så legge den fra oss med spilleflaten opp. Og så eventuelt gi skiva en omgang med støvkluten hvis det ble nødvendig.

    Fiffig, hva?