Geoff Berner

For et par dager siden var jeg på konsert med Geoff Berner. Jeg snappet opp navnet sist han spilte i Bergen, syntes det virket interessant og lastet ned et par mp3er fra hjemmesiden hans. Dessverre fikk jeg ikke gått på konserten, jeg har glemt hvorfor. Men denne uken spilte han altså igjen, sammen med Kris Demeanor. Det er lenge siden jeg har kost meg så mye på en konsert.

Geoff Berner omtales ofte som “klezmerpunk”. Men det er ærlig talt ikke stort av punk å spore i musikken. Det som er punk er holdningen han har. Og da snakker vi god, gammel hederspunk av bohem-typen. Jeg er sikker på at Geoff Berner og Jens Bjørneboe ville kommet godt overens. Uansett hva man velger å kalle det – om du synes en absinthdrikkende jødisk misantrop med trekkspill høres ut som et godt utgangspunkt for en musikkopplevelse, så anbefaler jeg at du får med deg konserten neste gang han kommer dit du bor.

Kris Demeanor var et nytt bekjentskap for meg. Han spiller hard folkrock av typen som passer like godt inn på en folkemusikksamling som en punkfestival, med tekster som er sammenhengende historier. Det var bra live, og jeg har planer om å laste ned mp3 fra sidene hans og høre litt mer.

One Response to “Geoff Berner”

  1. Odin says:

    Jeg mener å ha sett Geoff Berner før, på en slags mini-festival for kanadiske artister og grupper på Kvarteret for et par-fem år siden. Han spilte på trekkspill og sang en sang om hvordan alle rakker ned på hverandre, men at alle er prostituerte når det kommer til stykket.