Dilemma: En drittsekk i blokken

Jeg bor i et ganske rolig strøk. Men drittsekker finnes overalt.

For noen timer siden hørte jeg masse bråk fra leiligheten over. Litt senere ringte det på døren. Utenfor sto en halvnaken kvinne, med blåmerker og blødende fra et sår i ansiktet. Hun lurte på om jeg kunne ringe til politiet for henne. Naboen over hadde klærne hennes og hadde prøvd å holde henne igjen i leiligheten for å ligge med henne før hun dro. Hun hadde klart å komme seg ut, men hun kunne selvsagt ikke gå noen steder uten klær.

Jeg ba henne selvsagt komme inn, og ga henne noen klær og en kopp te og ringte politiet. Etter en stund ringte de opp igjen og sa at de ikke hadde tid til å komme før senere. I mellomtiden hadde naboen min kastet klærne hennes ut fra verandaen, så hun fikk kommet seg hjem. Politiet har ennå ikke dukket opp. Ikke at det er stort de kan gjøre lenger, mannen går vel fri. Om noen timer har han glemt hele historien.

Så hva kan jeg gjøre med saken? Jeg har tre valg:

Jeg kan anmelde. Da må kvinnen inn som vitne, noe jeg ikke vil pålegge henne uten at hun ønsker det selv. Derfor vil jeg overlate til henne selv å anmelde til politiet dersom hun ønsker det.

Jeg kan sende klage til styret om husbråk. Da er det jeg som får bank neste gang denne fyren er full, og det er han relativt ofte. Jeg tviler på at denne episoden er nok til at han blir kastet ut av borettslaget. Dermed ville det blitt en konstant risiko for meg.

Jeg kan la være å gjøre noe. Men jeg hater tanken på at folk skal få være voldelige drittsekker uten konsekvenser.

2 Responses to “Dilemma: En drittsekk i blokken”

  1. Katla says:

    Håpe at han drikker alt for meget og at han har snille barn som trenger sårt leiligheten hans. Det er sånne ganger at jeg ønsker meg en eller karma. Håper hun anmelder han. Og jeg kan desverre ikke komme på noe bedre en å oppfordre henne til å anmelde og sie at du stille opp som evt vitne.

  2. Katla says:

    Jeg ønsker meg en Gud

    Noen ganger ønsker jeg meg en Gud, eller karma, hva som helst….