Lammelår

Det første man trenger er et lammelår. Lammelåret skjærer du små lommer i og dytter inn hvitløksbåter. Så gnir du inn låret med rosmarin, stikker et steketermometer i den tykkeste delen (uten at det kommer i kontakt med bein), putter hele stasen i en stekepose, og putter det i ovnen på 175 grader. Det er ferdig når temperaturen er 70-75 grader.

Mens låret står i ovnen kutter du opp poteter i passelig store biter, sprer dem ut i en langpanne, pensler med olje og krydrer med provancekrydder. Sett langpannen inn nederst i ovnen når steken har ca en halvtime igjen. Når det er gjort, skjærer du opp sopp i store terninger og løk i båter.

Når steken er ferdig, ta den ut, hell kraften i en gryte, og legg steken på et fat. Dekk den med aluminiumsfolige og la den hvile til resten av maten er ferdig. Ta ut potetene, legg soppen og løken oppå, og sett langpannen inn igjen i midten av ovnen. Skru opp temperaturen til litt over 200 grader.

Skjær bort frøene og skallet på en honningmelon og del den i passe store biter. Legg en bit spekeskinke over hver bit. Server dette til gjestene mens du lager ferdig resten av maten.

Bruk kraften til å lage saus med litt jevning av hvetemel og vann. Når potetene er ferdige, ta dem ut og skjær opp steken. Server.

2 Responses to “Lammelår”

  1. TorE says:

    Når blir jeg invitert til smatting? Jeg kan ta med mye god vin og en veltrent mage!

  2. Eira says:

    Du har da hatt stående invitasjon til Bergen i flere år. Det er bare å komme! Men nå er jeg i Oslo hele sommeren, så skal du ha mat før midten av august får du komme dit i stedet.