Linsegryte med spinat og kylling

Å lære å lage indisk mat har vært en av de store kulinariske målene i livet mitt. Jeg har prøvet og feilet mye, og kommet fram til et viktig prinsipp: More is more. I alle fall når det gjelder krydder. Du slipper ikke unna med mindre enn fem typer krydder, og jo flere, jo bedre. Innen rimelighetens grenser, naturligvis. Skjønt akkurat det med rimelighetens grenser er jeg litt usikker på, jeg har ikke nådd dem ennå.

Jeg har fremdeles mesteparten å lære når det kommer til indisk matlaging, men jeg har kommet meg til det nivået der jeg kan kokke etter innfallsmetoden og få bra resultat. Hvis du ikke er helt der ennå, kan du prøve denne oppskriften på linsegryte med spinat og kylling. Er du vegetarianer eller veganer, kan du sikkert fint sløyfe kyllingen.

Dette er ikke en sterk rett. Til og med husets kresne fireåring liker den, og det er ettåringens absolutte favorittmiddag. Men ønsker du deg mer spark kan du alltids legge til litt mer chili. Altså – til ca 4 voksne:

 • 400 gram kylling
 • 250 gram frossen spinat
 • 1 boks hakkede tomater
 • 2 mellomstore løk
 • 2 dl tørre grønne linser
 • 2 dl tørre sorte linser
 • 2 ss spisskummin
 • 1 ss garam masala
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 ss amchur (mangopulver)
 • 1 ss tandoorikrydder
 • 1 ts pepper
 • 1/2 ts chilipulver (mer hvis du vil ha sterkere mat – og husk at chili og chili er førtifem forskjellige ting, så tilpass mengde etter typen chilipulver du har)

Del kyllingen i mellomstore biter og fres den i litt olje i en gryte. Grovhakk løken og stek den blank sammen med kyllingbitene. Hell over tomatene. Ha i spinaten og linsene, og en knapp liter vann. La koke under lokk i halvannen time, til linsene er helt møre. Rør noen ganger underveis, og ha i mer vann om nødvendig. Serveres med ris.

Tags:

Comments are closed.