Gulasj

I går kom jeg over en link til en oppskrift på gulasj. Gulasj er godt. Dessverre har denne oppskriften bommet ganske grundig på poenget. “Med paprika som kjerneingrediens”, hevder den ganske riktig i teksten – men i selve oppskriften er denne kjerneingrediensen redusert til 4 ts paprikapulver. Triste greier.

Gulasj

Jeg laget gulasj likevel, etter egen oppskrift:

 • 2 løk
 • 2 store røde paprika
 • 5-6 poteter, gjerne mandel eller amandine
 • 300 gram storf
 • Tomatpure
 • Buljong
 • Hvitløk
 • Timian
 • Pepper
 • Cayennepepper
 • Paprikapulver

Fres løkbåter i litt olje i en gryte. Ha oppi kjøttstrimler og hvitløk, og brun kjøttet. Ha i paprikastrimler og 2-3 ts buljongpulver utblandet i 1 liter vann, og dessuten timian, pepper, cayennepepper og paprikapulver etter smak. Ha i ca 3 ss tomatpure og litt sukker. La koke til paprikaen er mør. Ha oppi potetbiter i passelig suppestørrelse og kok videre til potetene er møre. Spis. Nam nam.

One Response to “Gulasj”

 1. Nils-Anders Nøttseter says:

  Prøvde denne for halvannen uke siden. Namnam.