Store summer

Jeg var på post-i-butikk i dag for å sende en te-forsendelse som brevpost, til den nette sum av 84 kroner. Jeg var nemlig tom for 50-kroners-frimerker, og tenkte å slå to fluer i en smekk ved å sende dette brevet og kjøpe ny forsyning med frimerker, i stedet for å fylle opp hele pakken med tikronersfrimerker.

“Jeg skal sende denne,” sa jeg. Mannen ser og veier og sier “Åttifire kroner, takk”. Jeg fomler fram bedriftsvisakortet og sier “Ja, og så skulle jeg hatt et ark med femtikronersfrimerker”.

Femti? Ja, du mener vel åtte femti, til vanlige brev?”

“Nei, femti. Til å sende sånne pakker som dette her.” Mannen slår opp i frimerkemappen sin og finner femtikronersfrimerkene.

“Ja, vi har jo ikke sånne i ark, men det holder vel med ti stykker, da? Ja, for det blir jo fem hundre kroner!”

Takk, jeg kan regne. Sa jeg inni meg. Jeg hadde vel egentlig tenkt meg noe i retning det firedobbelte antallet. Men akkurat der og da var jeg våt og trøtt og orket ikke argumentere mer, så da ble det ti. Og en nært forestående ny tur til et annet postkontor.

4 Responses to “Store summer”

 1. Unni says:

  Tipper jeg vet akkurat hvilken post i butikk du var på 😉

  Blir det mye pakkesending om dagen?

 2. Eira says:

  Det var faktisk ikke den vanlige, så jeg tipper du gjettet feil 🙂 Jeg var på Coop på Danmarksplass. Sist jeg var på akkurat den post-i-butikken snakket jeg forresten med samme fyren, kom jeg på nå. Jeg skulle poste en akkurat lik pakke, til noen på Laksevåg, og han lurte på om jeg ikke heller ville levere den selv siden det ble så dyrt å sende.

  Det blir nå en jevn tralt med pakker, ikke for mye, men det passer meg fint 😉

 3. Unni says:

  Hehe, har en tilsvarende opplevelse fra Coop-posten jeg også, det må ha vært med samme mannen!

 4. Paavei says:

  You gotta love the post-i-butikken concept. Holland started having those too and boy… I had to try very very very hard not to lecture/ teach the people who work there to do their job properly. I really miss the good old postal offices and their grumpy but efficient employees.