Knekkebrød er superenkelt å lage selv, men jeg har aldri faktisk gjort det før i dag. Det finnes en haug med oppskrifter rundt omkring, men de fleste er veldig like bortsett fra blandingsforholdet mellom ingrediensene. Grunnprinsippet er uansett det samme: Grovt mel, et utvalg frø og gryn, vann og litt salt. Her er varianten jeg brukte i dag:
- 3,5 dl grov sammalt hvete
- 3,5 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1,5 dl linfrø
- 2 dl havrekli
- 1 ts salt
- 7 dl vann
Stekes på 190 grader varmluft. Ta ut brettet etter 10 minutter og del i passelig store knekkebrød med et pizzahjul. Stek videre i ca 30 minutter. Sjekk om de er harde, hvis ikke trenger de å steke litt til. Blir de litt for myke smaker de godt likevel. Spesielt servert med vellagret gouda.
Oppbevares i lufttett boks eller plastpose.
Oppdatering: Etter litt eksperimentering har jeg funnet ut at de lagres aller best i matpapir, eventuelt bakepapiret man steker dem på. Dessuten blir de enda bedre når de er tynnere. Fordeling av denne mengden på to brett blir supert, eventuelt halvering av oppskriften. Jeg har laget en større porsjon ferdigblandet mel/frøblanding som bare skal røres ut med vann og klaskes på stekebrett, så det er kjapt å lage en porsjon.
Tags: knekkebrød
Høres godt ut. Men blir de ikke myke i plastpose?
.-= Siste bloggpost fra Arnfinn Pettersen: Tvilsom anbefaling =-.
Så lenge de ligger lufttett burde det vel gå greit. Jeg har ikke testet selv ennå, dette var som sagt første runde.
Nå ble jeg ganske så fristet til å prøve meg på litt bakst. Vi har et høyt forbruk av knekkebrød, så hvorfor ikke bake dem selv. Kakeboksene kan godt brukes til andre ting enn julekaker.