For de av oss som synes gløgg er oppskrytt og at rosiner og mandler ikke har noe som helst i vin å gjøre er tysk glühwein tingen i førjulstiden:
- 1 flaske rødvin
- Saften av en appelsin
- Tre store spiseskjeer brunt sukker
- Ca 20 nellikspiker
- En kanelstang
- 4-5 svarte kardemommekapsler
- 1 ts malt muskatnøtt
Knus kardemommekapslene såvidt slik at kapslene åpner seg litt. Den enkleste måten å gjøre det på er å legge dem på noe flatt og trykke med noe hardt, for eksempel et knivskaft. Eller du kan bruke nøtteknekker. Ha kapslene og alt det andre i en gryte, og varm opp til litt under kokepunktet. La det trekke en stund uten å koke. Øs i glass (prøv å ikke få med nellikspikerne) og drikk. Serveres med pepperkaker og nonstop.
Tags: jul
Som profesjonell Glühweinbruker kan jeg også anbefale 3 dl appelsinjuice og en klunk vann i blandingen, med påfølgende moderat oppspiking med cognac/whisky/brandy/rom.
mmmm smaker godt jo. Men noen driver å har hakkede mandler i, synd eller gull?
Hakkede mandler er jeg sterk motstander av. Oppspiking er notert, men jeg liker den egentlig best når den bare smaker krydret vin, jeg…
Enig med mandlene, men rosiner er et must!