Glühwein

For de av oss som synes gløgg er oppskrytt og at rosiner og mandler ikke har noe som helst i vin å gjøre er tysk glühwein tingen i førjulstiden:

  • 1 flaske rødvin
  • Saften av en appelsin
  • Tre store spiseskjeer brunt sukker
  • Ca 20 nellikspiker
  • En kanelstang
  • 4-5 svarte kardemommekapsler
  • 1 ts malt muskatnøtt

Knus kardemommekapslene såvidt slik at kapslene åpner seg litt. Den enkleste måten å gjøre det på er å legge dem på noe flatt og trykke med noe hardt, for eksempel et knivskaft. Eller du kan bruke nøtteknekker. Ha kapslene og alt det andre i en gryte, og varm opp til litt under kokepunktet. La det trekke en stund uten å koke. Øs i glass (prøv å ikke få med nellikspikerne) og drikk. Serveres med pepperkaker og nonstop.

Tags:

4 Responses to “Glühwein”

  1. Unni says:

    Som profesjonell Glühweinbruker kan jeg også anbefale 3 dl appelsinjuice og en klunk vann i blandingen, med påfølgende moderat oppspiking med cognac/whisky/brandy/rom.

  2. katla says:

    mmmm smaker godt jo. Men noen driver å har hakkede mandler i, synd eller gull?

  3. Eira says:

    Hakkede mandler er jeg sterk motstander av. Oppspiking er notert, men jeg liker den egentlig best når den bare smaker krydret vin, jeg…

  4. Anja says:

    Enig med mandlene, men rosiner er et must!