Ny blogg!

Ikke helt ny, altså. Gammel blogg i ny innpakning. Jeg har byttet ut en Movable Type-installasjon fra 2003 med en ny og shiny WordPress.

Dengang bloggen min var ny var WordPress uferdig og ganske klønete, men hadde sine tilhengere. Movable Type var proffere, noe som egentlig sier seg selv med det faktum at jeg har brukt samme versjon, uten oppgraderinger, i over fem år. MT har gjort en utmerket jobb for bloggen min hele denne tiden, og har hatt en imponerende mangel på sikkerhetshull. Men, som det heter, kill your darlings. Det har skjedd mye på bloggfronten de siste fem årene, og det var på tide med en oppgradering.

I mellomtiden har WordPress tatt over som de fleste bloggeres førstevalg – i alle fall de som installerer på egen server, og mange andre via wordpress.org. Derfor bestemte jeg meg for å gi den en ny sjanse, selv om jeg ble solid underveldet forrige gang.

Med oppgraderingen fulgte følgende fine fordeler:

  • Bedre spamhåndtering (bloggspam var ikke på langt nær det problemet i 2003 som det er i 2008, og webapplikasjonene la vekt på det deretter)
  • Et fornuftig tegnsett, det vil si utf-8
  • Fulltekst nyhetsfeeder, for alle de som foretrekker å lese de fleste blogginnlegg i feed-leseren sin (meg, for eksempel)
  • Installasjon og oppgraderinger via SVN. WordPress har riktignok en dårligere historie med sikkerhetshull enn MT, men jeg trenger bare å skrive en eneste linje i terminalen min for å oppgradere om nødvendig.
  • WYSIWYG-editor, for alle de gangene jeg ikke har giddet å skrive skikkelige HTML-lister i farten og bare brukt linjeskift (se så fin liste!)
  • En mer elegant måte å håndtere side-lenker på (elegansen ligger i mindre arbeid for meg, utseendet for leseren er mye det samme)
  • Penere urler til blogginnleggene

Importen av gamle innlegg og kommentarer fra Movable Type gikk fint, også mye på grunn av  MTs gode eksportsystem. Det eneste jeg måtte gjøre manuelt var å konvertere eksportfilen fra iso-8859-1 til utf-8 med iconv for å få tegnsettet riktig. Å få utseendet slik jeg ville ha det (det vil si mest mulig likt den gamle bloggen) gikk overraskende fort, mye på grunn av at standardoppsettet til WP har omtrent samme struktur som jeg allerede hadde. Dermed var det nesten bare snakk om å ta bort et par bakgrunnsbilder, endre noen farger og høyden på banneret. Så langt synes jeg det ser ganske bra ut, både utvendig og innvendig.

Tags: , , ,

Comments are closed.