Hallvors eplepai

En usedvanlig god eplekake. I tillegg er den nesten helt laktosefri, og egner seg dermed godt for både intolerante og ikke-intolerante kakemonser.

Sett ovnen på 175 grader. Bland 225 gram romtemperert smør, 300 gram hvetemel og 150 gram brunt sukker til en paideig. Legg en tredjedel av deigen til side og bruk resten til å kle innsiden av en kakeform. Stek paibunnen i 20 minutter.

Bland 2 ts bakepulver, 2 ss hvetemel og 6 ss kanel. Rør dette sammen med resten av paideigen og tre egg.

Del fire epler i båter og vend dem inn i kakerøren. Ha fyllet i den stekte paibunnen og stek i 40 minutter. Sjekk med en spisepinne eller lignende om kaken er ferdig.

Tags: ,

3 Responses to “Hallvors eplepai”

  1. Måtte jo nesten prøve denne 🙂
    Det var jo veldig masse kanel.. brukte litt mindre kanel og sirka halv mengde sukker, la til litt havregryn i paideigen. Veldig god 🙂

  2. Eira says:

    Det er jo meningen at det skal være masse kanel. Nam nam! Originaloppskriften har faktisk dobbelt så mye sukker som det jeg har skrevet her, men 150 gram er mer enn nok.

  3. katla says:

    Og den er nøttefri.
    Har lenge hatt planer om å legge denne ut for det er blant mine favioritter. En god familieoppskrift. Har lyst å prøve den med rabarbera en dag.