Ostekake

Til glede og nytte for Alexander: Ostekake!

Bunn:

En pakke Bixit
200 gram smør

Knus kjeksene, smelt smøret, bland. Pakk blandingen tett i bunnen av en kakeform med bakepapir i bunnen.

Fyll:

En eller to pakker gele
En kartong kremfløte
En boks rømme
En boks philadelphia-ost

Lag gele med halv vannmengde. Sitrongele er klassikeren, men det funker fint med andre varianter også. Når geleen er avkjølt men ikke stiv, ha den i en bolle sammen med resten av ingrediensene, og pisk med mixmaster til blandingen er fin og fluffy.

Hell fyllet over bunnen og sett i kjøleskapet. Kaken er ferdig når den er stivnet.

En ekstra fancy variant får du ved å lage enda en porsjon gele med halv vannmengde, avkjøle, og helle forsiktig over kaken etter den er stivnet. Du kan lage tekst eller bilder på kaken ved å grave ut teksten i kakefyll før du heller over gelelokket. Teksten vil komme til syne i relieffet der gelelokket er tykkere enn ellers.

One Response to “Ostekake”

  1. Eirik says:

    Ostekake er snaddermat 🙂 Genial idé med å lage tekst, det må prøves!