Fennikelsvin med aprikos, epler, ingefær og nellik

Butikken var tom for en av ingrediensene til middagen jeg egentlig hadde planlagt. Dermed ble jeg stående litt rådløs ved enden av frukthyllene og stirre tomt på en kurv tørkede aprikoser mens jeg prøvde å finne på en ny middag. Her ble resultatet:

Svinekjøtt i strimler
En fennikel
Et par håndfuller tørket aprikos
To epler
En tommel ingefær
Fire-fem fedd hvitløk
Nellikspiker
Laurbærblad
Timian
Soyasaus
Vann

Fres kjøttet i en jerngryte. Hakk hvitløken og ingefæren og kutt resten av grøntforet i terninger. Fres det også. Hiv oppi en passende dose vann og en svært drøy dæsj soyasaus. Putt oppi krydder. Kok under lokk på lav varme i en drøy time eller så, ha i mer vann underveis om nødvendig. Server med fullkornscouscous kokt i kyllingbuljong.

Resultatet ble overmåte vellykket! Deilig krydret og smaksrikt, uten at smakene slo hverandre i hjel. Dette blir neppe siste gang denne oppskriften blir brukt her i huset.

2 Responses to “Fennikelsvin med aprikos, epler, ingefær og nellik”

  1. Bene says:

    Herregud, jeg er imponert. Tror middagene mine har et tak på 5 når det gjelder antall ingredienser 😀

  2. Eira says:

    Del opp i “kjøtt”, “frukt”, “grønnsaker” og “krydder”, så er du nede i fire ingredienser med denne oppskriften også! 😀