F-spot-frustrasjoner

Jeg har brukt bildehåndteringsprogrammet F-spot i en periode, og er stort sett fornøyd. Det er ikke helt stabilt, og taggingen er unødvendig knotete, men eksportmulighetene er veldig hendige. Hittil har jeg bare eksportert enkeltbilder til Flickr, men i dag skulle jeg legge ut et helt galleri, og det gjør jeg her på epistel. F-spot har mulighet for å eksportere til Gallery, som er galleriprogrammet jeg bruker.

Jeg valgte å eksportere til et nettgalleri, og opprettet en ny profil. Dette virket ikke, og jeg fikk ingen feilmeldinger. Det gikk opp for meg at jeg hadde skrevet inn feil brukernavn. Her begynte problem nummer en: Det finnes ingen måte å slette eller endre en profil på. Men greit nok, jeg kunne prøve å lage en ny. Først laget jeg en ny med samme navn som den første. Det fikk F-spot til å henge. Etter en omstart laget jeg en ny profil med et annet navn. Dette fungerte heller ikke, og jeg fikk fremdeles ingen feilmeldinger. Brukerguiden til F-spot ga heller ingen relevant informasjon.

Etter mye om og men fant jeg riktig konfigurasjonsfil for å fjerne den feile kontoen, i et håp om at det skulle hjelpe. F-spot har nemlig konfigurasjonsfilene sine spredd på flere steder, noen i ~/.gconf/apps/f-spot/ og noen i ~/.gnome2/f-spot/. Flickr-innloggingsfilene ligger i den første, Gallery-innloggingsfilene i den andre. Men retting av denne informasjonen gjorde heller ingen forskjell.

Jeg startet programmet fra konsoll, og fikk en kryptisk feilmelding. Ved å søke på google fant jeg en e-post fra et arkiv der noen hadde fått samme feilmelding, og funnet ut at Remote-modulen måtte være skrudd på i Gallery. Dette løste problemet for meg også.

De to store spørsmålene blir:

  1. Hvorfor fikk jeg ingen feilmelding da påloggingen mislyktes?
  2. Hvorfor står det ingenting i brukerguiden om at funksjonen krever en bestemt modul i Gallery?

Hvis noen vet om et godt og stabilt bildehåndteringsprogram for Linux, som støtter eksport til Flickr og Gallery og lar meg skrive inn tagger for hånd i stedet for å opprette og velge dem i en meny, gi meg en lyd. Om det er en KDE-applikasjon er det en fordel.

One Response to “F-spot-frustrasjoner”

  1. Nortis says:

    Du kan skrive inn tagger for hånd ved å trykke “t” når ett bilde er markert. Fortsatt litt knotete siden den ikke har tab compleation, men det funker sån ca ok.