Myriapodologikongress

Som lingvist og rutinert universitetskorridortråkker har jeg dobbelt sans for konferansen som skal foregå her i Bergen i neste uke. Da kommer nemlig forskere fra hele verden sammen til den 13. internasjonale myriapodologikongressen (si det fort ti ganger etter hverandre), der de studerer og snakker sammen om tusenbein og skolopendere.

Jeg har en litt barnslig entusiasme overfor alle de fine rare tingene det går an å spesialisere seg i på universitetet. Selv sitter jeg og forsker på talluttrykk i talesyntese – til universitetet å være er det faktisk nesten matnyttig. Universitetet har så mange fine ting å forske på, og ikke minst mange rare mennesker som forsker på disse tingene! Folk kan de morsomste ting om emner man ikke engang visste fantes. Men i Paris har de et eget internasjonalt tusenbeinsenter. Det har vi ikke i Bergen.

De lengste tusenbeinene har forresten bare 750 bein.

Og apropos universitetet, så oppdaget jeg i dag at de har flyttet Rokkan. Altså, bygget som en gang var BT-bygget som universitetet har overtatt heter nå Rokkan. Det bygget som het Rokkan før, som ligger like bak BT-bygget ved siden av U. Pihl, heter nå “Personal- og økonomiavdelingen”. Sånn sett bort fra at dette er et fryktelig kjedelig navn – går det an å bare flytte husnavn på den måten?

One Response to “Myriapodologikongress”

  1. Hastur says:

    Er den konferansen open for interesserte trur du?