Paris

Etter en ukes tid i Paris har jeg gjort følgende observasjoner:

  • Offentlig transport i Paris er i all hovedsak basert på trapper. Innimellom trappene finnes det noen korridorer og t-bane-vogner.
  • Paris har spesialbutikker for ALT, overalt. Vin, scifi, ost, brettspill, pannekaker, luer, fisk, krimbøker, kjøtt, tegneserier, hip-hop, industrial, blåseinstrumenter, og så videre.
  • Junkfood i Paris består av små boder som selger pannekaker, sandwicher eller et utvalg småretter av kinesisk, japansk eller annet eksotisk opphav
  • Franske restauranter serverer french fries til ALT. Jeg mener ALT. Kjøtt? Selvsagt. Fisk? Aber klar. Gyros? Naturligvis. Blåskjell? Jepp!
  • Lommeparlør er et uvurderlig hjelpemiddel på restaurant. De fleste kelnerne kan akkurat nok engelsk til å ta imot bestilling på cola og øl, de færreste er i stand til å forklare menyen
  • Maten på restaurantene i de verste turiststrøkene er ganske guffen
  • Den skotske puben The Auld Alliance har god musikk og det utmerkede ølet Saint Omer
  • Det finnes flere gode engelske bokhandler. Jeg kom hjem med to skjønnlitterære bøker (Philip Pullman – The Tin Princess, Ma Jian – The Noodle Maker), en selvbiografi (Tim Guest – My Life in Orange) og fem teach yourself-bøker (om finsk, fransk, hieroglyffer, kinesisk skrift og nazityskland). Ja, de hadde tilbud på teach yourself. Jeg har en i serien fra før av, om nederlandsk grammatikk.
  • Flyplassen Paris-Beauvais er den mest lugubre flyplassen jeg har vært på, innenriksflyplasser på Cuba medregnet
  • Det franske svaret på Clas Ohlson, jernvareavdelingen på BHV, slår Clas Ohlson grundig ned i støvlene, med egen bar og forøvrig rikholdig utvalg i alt fra sexy metallplater med ulike mønstre til utstyr til å lage alt fra vin til nytt bad
  • To personer og en diger bikkje får fint plass på en liten scooter
  • Enhver ledig asfaltflekk kan brukes til parkering, heriblant plassen mellom fotgjengerovergangen og krysset

8 Responses to “Paris”

  1. Nortis says:

    Men så du det røde nesehornet på Centre Pompidou? RRRRH! *sikle på sexy nesehorn*

  2. Nortis says:

    hmm.. var vist ikke lov til å lage linker her…
    Rødt sexy nesehorn på Pompidou senteret: http://www.ryanthiessen.com/gallery_albums/europe_africa2001/Paris_Pompedou_Center_Red_Rhino.jpg

  3. Eira says:

    Nei, det var ikke noe neshorn der 🙁

  4. Hastur says:

    Teach yourself? Noko liknande ‘gjer det sjølv’ bøker tenkjer eg. Eg insisterar faktisk å tenkje det, for tanken på ein ‘gjer det sjølv’ bok om det tredje riket på tilbod slår meg som grueleg morosam.

    Men så er eg eit øydelagt menneske 😛

  5. nana says:

    Hadde rullebanen på den flyplassen asfalt? Eller var det som i Rurrenebacke (eller noe sånt) i Bolivia der flyet landet på en gresslette og eneste transport til den lokale puebloen var mopeder som kostet 1 kr uansett hvor du skulle? At mannskapet på flyet var fra den Bolivianske hæren fordi ingen andre turte fly dit (ei heller i resten av Bolivia for den saks skyld) gjorde det ikke spesielt mye mindre luguber;-) Anbefales på det sterkeste!

  6. Hallvor says:

    Spesialbutikker er en fin ting og i Paris har de til og med i butikker for databøker (skummelt). Tegneseriebutikkene er forresten en god grunn til å lære seg fransk, det utgis veldig mange gode tegneserier på fransk (hvis man ikke leser fransk kan man være heldig å få tak i de på dansk, men sjeldent på engelsk).

    Og når det gjelder pannekake junkfood hadde jeg ikke hatt noe i mot mer av det her, hvis det holdt samme kvalitet. Crepe er nam, nam.

  7. Bea says:

    Hei.
    Jeg skal lande på den samme flyplassen når jeg skal til Paris. HJELP!! Er den virkelig så ille?? Er det greit med buss inn til sentrum? Hvor mye koster det? Hvor langt er det inn til sentrum?

    Bea..

  8. Eira says:

    Bussen inn til sentrum er grei nok, koster 13.50 eller noe sånt såvidt jeg husker, og tar en drøy time.