Røkt kolje

Enkel og god middag. Du trenger:

Røkt kolje
Poteter
Gulrøtter
Melk
Smør
Hvetemel

Sett potetene til koking. Når de har kokt litt, sett over vann til fisken. Når vannet koker, ha fisken i vannet og sett varmen ned til 1. La fisken trekke til potetene er ferdig. Når det er 10-15 minutter igjen av koketiden til potetene, legg gulrøttene oppi vannet sammen med dem (eller du kan spise dem rå). Smelt smør i en gryte, bland med hvetemel og spe med melk til sausen ikke tykner lenger. La den koke noen minutter til resten av maten er ferdig.

6 Responses to “Røkt kolje”

  1. Arve says:

    Er dette en konspirasjon fra verdens matbloggere, Oslo Foodie skriver om koljekaker i dag 🙂

  2. Er ikke dette egentlig en fullstendig overflødig oppskrift? Jeg mener, alle som kan å lage mat vet at dette er en mulig vei å gå. Så den inspirerer ikke dem.

    Så har du alle de som *ikke* kan lage mat. For dem, blir en fremgangsmåte som «Smelt smør i en gryte, bland med hvetemel og spe med melk til sausen ikke tykner lenger.» en uoverkommelig barriere. Hvor mye smør? Hvor mye melk? Hvor mye mel? Hvor lang koking?

    Hvis du vet svaret på alt dette, trenger du ikke oppskrift på å koke fisk. Trenger du oppskrift på å koke fisk, er denne alt for omtrentlig.

    Og dessuten burde gulerøttene være stuet 🙂

  3. Eira says:

    Det var vel først og fremst ment som et tips til hva man kan lage til middag, for alle dem som aldri tenker på å lage røkt kolje.

    Personlig foretrekker jeg forøvrig gulrøttene rå 🙂

  4. Nortis says:

    Jeg greier ikke lese overskriften “Røkt kolje” uten å lese den minst to ganger. Førsteforsøket blir altid til “Røkt kjole”, en blogpost om utesteder, røyking og lær.

  5. TorE says:

    Røkt kolje er for øvrig den fiskeretten jeg liker alle minst. Men jeg spiser det hvis jeg får det servert, selvsagt.

  6. karianne says:

    Røkt kolje er barndommens favoritt- fiske middag!
    Har ikke spist den på 19 år… Skal bli spennende og se om det smaker like godt.