En same, en isbjørn og en moskus kom inn i en bar…

Ukens pris for manglende gangsyn går naturligvis til varaordfører Rita Ormbostad (H) i Aure i Møre og Romsdal. Hun har møtt en hel del motstand etter sitt Facebook-utsagn “Gi mæ sama, isbjørna å moskusa! Æ syns d e d vi ska sæll, å itj at vi har åpne asylmottak!!!!”.

Hvis vi nå et øyeblikk ser bort fra den straffbare bruken av dialekt skriftlig: Er nå dette egentlig et så dårlig forslag som folk vil ha det til? Jeg er sikker på at en slik trio ville gjort reint bord i MGP. Bare se:

Same, isbjørn og moskus på MGP

(Jeg har som vanlig fått den fantastiske Kim Holm (applaus!) til å tegne for meg)

Tags: , , , ,

One Response to “En same, en isbjørn og en moskus kom inn i en bar…”

  1. Det må vel være på sin plass å påpeke at moskusene er en relativt nyinnvandret stamme, og ikke egentlig så rotnorsk som denne Ormbostad ser ut til å tro. Kildene jeg finner i farten antyder at de første ble utplassert på Dovre i 1930-årene. De nyeste sporene etter dem før det, er fra rundt førtitusen år siden under en passende istid eller deromkring.