Nå har vi vaska gølvet…

JulestjerneVel, vi er kanskje ikke kommet helt dit ennå. Men gavene er i papir og julekortene gikk i posten i dag. Veden er i hus takket være Aud og Trygve (takk, snille!), og store deler av julematen og juleølet er innkjøpt.

Kontoen så faretruende tom ut, men jobben utbetalte desemberlønningen i dag i stedet for den 25, så da ordner det seg med både resten av julematen og den faste julegaven til Kirkens Bymisjon Bergen. Jeg har funnet frem juleserviset (ja, vi har faktisk det, fikk i fjor!), hengt opp det vesle vi har av julepynt og notert meg at jeg trenger en ny streng for å henge opp julegardiner på kjøkkenet.

Lille julaften blir det vårruller og pepperkakehusbygging, julaften blir det pepperkakebaking på formiddagen og pinnekjøtt til middag. Og presanger i lange baner. Med to småttiser i hus blir det mange gaver, men heldigvis mye av det fornuftige slaget, som klær de trenger.

Jeg prøver å få gjort litt forberedelser hver dag, og i dag har jeg ryddet i lekene. Det som ikke brukes ryddet jeg bort, og resten sorterte jeg i kasser. Vi har hatt fullstendig leke-anarki i heimen, og jeg har blitt mer og mer frustrert over å ha leker overalt til enhver tid. Men det er jo bare vår egen feil, så nå har jeg innført nye regler. Kun en kasse av gangen, som må ryddes bort før den neste blir tatt ut. Og alt skal ryddes bort før barnetv blir skrudd på. Treåringen er jo vant til disse reglene fra barnehagen, så det bør ikke bli så vanskelig å innarbeide hjemme.

Julestemningen er ikke helt der ennå, men nå tror jeg det nærmer seg. God jul, da!

Tags: ,

One Response to “Nå har vi vaska gølvet…”

  1. Greta-G says:

    God jul!

    /Greta-G