Vanedyr

Jeg er litt skeptisk til folk som ikke har vaner. Jeg nærer faktisk en dyp mistro til dem. Har de ikke røtter i livet? Hvordan kan man stole på dem da?

Sokker, for eksempel.  Man tar da vel ikke et tilfeldig sokkepar fra skuffen om morgenen? Det skal være rutiner for sånt. Rekkefølge på hvilke par man bruker først.

Og kaffe. Det finnes mennesker som trykker på en tilfeldig styrke-og-mengde-knapp på kaffeautomaten. Ikke fordi de liker å variere, men bare fordi det ikke er så farlig. Det kommer jo kaffe ut. Jeg trykker på den samme knappen hver dag. Den beste kaffen. Den riktige kaffen. Hvis noen andre tar med kaffe til meg og velger en annen type, er det greit. Men hvis samme person henter kaffe flere ganger, og kommer tilbake med en helt tilfeldig type hver gang, så er det litt forstyrrende. Slike mennesker er jo fullstendig uberegnelige! Hvem vet hva annet de kan finne på?

Tags: ,

7 Responses to “Vanedyr”

 1. Hastur says:

  Takk og pris for at vi er fullstendig våre vaners vald. Eg til dømes, startar kvar dag med å sjå teiknefilm. Sjølv om det tyder at eg kjem seinare på kontoret enn planlagd. Takk Gud for flexi-tid ;-D

  Siste bloggpost fra Hastur: "Goodbye Bush"

 2. Du skriver: “Hvis noen andre tar med kaffe til meg og velger en annen type, er det greit.”

  Greit? Du er et spontant villdyr. Det. Skal. Være. Den. Riktige. Kaffen. Den øverst til høyre.

  Siste bloggpost fra Arnfinn Pettersen: UD-ansatt trenger voksenopplæring

 3. Tiram says:

  Jeg har vaner så det holder, spesielt om morra’n. Jeg er egentlig ikke så amøbe trøtt like etter jeg har stått opp, men viss jeg av en eller anna grunn ikke får gjort ting i “rett” rekkefølge, kommer jeg heilt ut av det og glemmer alt fra laptop til kattemating, og kommer gjerne en halvtime for seint, dessuten — alt går i ball.

  Siste bloggpost fra Tiram: Ei hengemyr av apatiske ungdommer

 4. Eira says:

  Arnfinn: Ok, ikke greit, men akseptabelt. Man forsøker jo tross alt å være et tolerant menneske, også overfor mennesker av en mer usivilisert legning.

 5. Unni says:

  Det er klart at man har system for hvilken av undikkene som brukes først. Man har også vaner som tilsier at man drikker kaffe først. Så spiser man frokost.

  Siste bloggpost fra Unni: Impulsiv lue

 6. Strikkepanja says:

  Jeg har en kollega som plutselig har begynt å spise lunsj en halv time tidligere 😮 Sånt går jo ikke an! Ikke har han annonsert det heller…