Unnimuffins

Jeg har ment å blogge denne oppskriften en stund slik at jeg ikke glemmer den. Siden jeg fikk den har jeg bare hatt den i hodet, så det er ikke sikkert at framgangsmåten er akkurat som den opprinnelige – men muffinsene blir veldig gode!

Du trenger:

1 egg
1 1/2 dl sukker
4,5 dl mel
2,5 dl melk
80 ml olje
2 ts bakepulver
vaniljesukker
kanel
frosne bær

Visp egg og sukker litt fluffy. Ha melken og oljen oppi og rør det inn. Bland bakepulver, vaniljesukker og kanel i melet, ha melet i bollen med det våte, og rør det forsiktig sammen med en sleiv. Ha oppi bærene på slutten. Røren skal ikke bli jevn – hvis du har rørt ut alle klumpene har du rørt for mye. Da blir muffinsene litt deigete og tunge.

Fyll tolv muffinsformer breddfulle. Det funker best om du setter formene oppi et muffinsbrett, hvis ikke kan du bruke to former utenpå hverandre for at de skal holde fasongen. Stek på 220 grader i ca 15 minutter.

4 Responses to “Unnimuffins”

  1. Jorunn says:

    Kan ikke helt dy meg: 80 dl olje? Du tror ikke det blir *litt* fett? 😉

  2. Eira says:

    *kremt* milliliter, ja…

  3. Unni says:

    De ble gode ja? 🙂

  4. Bene says:

    Er det Unnipunnimuffins dette? Hm, me try :b….