Jeg snublet over Hershey’s semi-bitter chocolate chips på tilbud i går. Konsekvensen ga seg selv: Amerikanske chocolate chip cookies!
Ingredienser:
- En kvart kilo romtemperert smør
- 150 gram hvitt sukker
- 150 gram brunt sukker
- Vaniljesukker
- Bakepulver
- 400 gram mel
- 2-4 egg
- Sjokoladebiter
Pisk smøret og sukkeret med håndmikser eller lignende utstyr. Ikke prøv å røre dette sammen for hånd, du vil påføre deg selv kronisk senebetennelse lenge før det er godt nok blandet. Ha oppi en teskje bakepulver og litt mer vaniljesukker, og vekselvis mel og egg. Antall egg avhenger av størrelsen, men røren skal være ganske tykk. Ikke like fast som en pepperkakedeig, men en god del tykkere enn sjokoladekakerøre. Bland sjokoladebitene i til slutt. Mengde er selvsagt avhengig av preferanse, men rundt 4 dl blir ganske bra. Man kan eventuelt ha hakkede nøtter i også, om man har slike tilbøyeligheter.
Fordel klatter med røre utover stekebrett. De sklir utover når smøret smelter, så det er ikke nødvendig å trykke dem flate, men pass på at det er god nok avstand mellom. Stek på 175 grader i ca 15 minutter til de er gjennomstekt men ikke sprø. Avkjøl på rist.
Laget og utprøvd på to selvstendige testpanel. Særdeles vellykket 😉