Potetsalat

Jeg har mange ganger fått skryt for potetsalaten min. Hva er hemmeligheten min? Tja. Det er egentlig ikke så hemmelig. Det er en enkel oppskrift med akkurat passe snert:

15 poteter
En pakke majones
En boks rømme
En selleristang
Tre-fire fedd hvitløk
Salt og pepper

Skrell og kok potetene og avkjøl dem. Om du er opptatt av vitaminer kan du skrelle dem etter koking, men det går mye kjappere å skrelle først. Del potetene i potetsalatstore biter.

Finhakk sellerien og hvitløken. Bland sammen i en stor bolle med rømmen og majonesen. Smak til med salt og pepper. Ha potetene i bollen og vend potetene forsiktig med en sleiv til alt er dekket av rømmeblanding. Serveres for eksempel til nygrillede svinekoteletter og salat.

4 Responses to “Potetsalat”

  1. dilladoren says:

    Dette er sikkert mat en ilder ville satt pris på! Og da ville den sikkert pyntet seg med et par kaninører først.

  2. Eira says:

    Der var kanilderen, ja!

  3. Eirik says:

    Potetsalatstore biter? Det må være det beste målet jeg noen gang har hørt av en TV-/radio-/internett-kokk 😀

    Jamie Oliver har sine “take a splash of olive oil, and a good pinch of salt”, og de er begge gode beskrivelser over hvor mye du skal ha av olivenolje og salt, men dine “potetsalatstore biter” vinner prisen fordi de i tillegg til å være morsomt beskrevet også beskriver helt perfekt hvor store bitene skal være! 🙂 Noen som var i tvil om hvor store biter de skulle bruke i potetsalaten?