Jeg har mange ganger fått skryt for potetsalaten min. Hva er hemmeligheten min? Tja. Det er egentlig ikke så hemmelig. Det er en enkel oppskrift med akkurat passe snert:
15 poteter
En pakke majones
En boks rømme
En selleristang
Tre-fire fedd hvitløk
Salt og pepper
Skrell og kok potetene og avkjøl dem. Om du er opptatt av vitaminer kan du skrelle dem etter koking, men det går mye kjappere å skrelle først. Del potetene i potetsalatstore biter.
Finhakk sellerien og hvitløken. Bland sammen i en stor bolle med rømmen og majonesen. Smak til med salt og pepper. Ha potetene i bollen og vend potetene forsiktig med en sleiv til alt er dekket av rømmeblanding. Serveres for eksempel til nygrillede svinekoteletter og salat.
Dette er sikkert mat en ilder ville satt pris på! Og da ville den sikkert pyntet seg med et par kaninører først.
Sånne?
http://www.rollmop.org/ferrets/images/easter_ferret.jpg
Der var kanilderen, ja!
Potetsalatstore biter? Det må være det beste målet jeg noen gang har hørt av en TV-/radio-/internett-kokk 😀
Jamie Oliver har sine “take a splash of olive oil, and a good pinch of salt”, og de er begge gode beskrivelser over hvor mye du skal ha av olivenolje og salt, men dine “potetsalatstore biter” vinner prisen fordi de i tillegg til å være morsomt beskrevet også beskriver helt perfekt hvor store bitene skal være! 🙂 Noen som var i tvil om hvor store biter de skulle bruke i potetsalaten?