Kommentarspam og tilgjengelighet

Jeg begynner etterhvert å få såpass mye kommentarspam at MT-Blacklist ikke er nok til å håndtere det. Derfor har jeg sett meg nødt til å legge inn en plugin som krever at du skriver inn en sikkerhetskode fra et bilde før du får sende inn en kommentar.

Jeg liker veldig dårlig å gjøre det på denne måten, fordi det stenger ute en del grupper med spesielle behov og/eller preferanser fra å legge inn kommentarer. Men jeg har for øyeblikket ikke noen bedre ide om hvordan jeg kan håndtere spam-problemet.

Om du er bruker av talesynteseprogramvare, Lynx eller andre programmer som gjør at du ikke kan se bildet, så send meg en mail i stedet, så legger jeg ut kommentaren for deg.

2 Responses to “Kommentarspam og tilgjengelighet”

  1. Arve says:

    Kristiane har løst dette ved å ha en “hemmelig” kode, som kan brukes dersom man ikke ser captchaen: http://www.kristiane.org/archives/000506.html

  2. Eira says:

    Ikke dumt. Jeg skal titte litt på perl-koden og se om jeg kan få til noe lignende.