Kikert-og-tunfisk-kaker i pitabrød

Du trenger:

1 stor boks kikerter
2 små bokser tunfisk i olje
1 liten løk
Sitron
Hvitløk
Spisskummen
Chilipulver
Koriander
Rømme
Pitabrød
Kinakål
Rødløk

Skyll kikertene i kaldt vann til det slutter å skumme, og la dem renne godt av seg. Mos dem med en gaffel, eventuelt med stavmikser dersom du hører til de priviligerte som har sånt. Bland sammen med tunfisken og oljen. Ha i saft fra en halv liten sitron, to knuste fedd hvitløk, og strø krydderet over. Finhakk løken. Bland godt. Form kaker og stek dem på middels varme i litt olje.

Varm pitabrødene, bland rømme med knust hvitløk, og skjær rødløk og kinakål i strimler. Fyll pitabrødene med grøntfor og kikertkaker, ha rømmedressingen over, og spis. Dette er ganske mettende mat, holder antakelig til fire moderat sultne personer.

Comments are closed.