Sei i potetstappe

700 gram seifilet (sånn ca)
10-15 mellomstore poteter
1 stor løk (eller 2 små)
Ost
Melk
Smør
Gressløk
Pepper

Skrell potetene, skjær dem i biter og kok dem. Skjær seifileten i ca 1cm tykke skiver, og tørk dem litt med kjøkkenpapir. Sett ovnen på 200 grader. Skjær løken i skiver og stek den blank (ikke brun). Hell vannet av potetene og mos dem med en god porsjon smør og melk. Legg halvparten av potetmosen i bunnen av en stor form. Legg halvparten av løken oppå, strø med gressløk, og spre fisken over der igjen. Ha pepper på. Resten av løken på topp, og mer gressløk.Dekk med resten av potetmosen, og ha ost på toppen. Sett i ovnen og stek i 30 minutter.

Tips: Hvis du ikke tørker av fisken står potetmosen under i fare for å bli vassen og guffen.

Ulike varianter jeg har planer om å forsøke i framtiden:

  • Hakket ingefær strødd rundt fisken
  • Dyppe fiskeskivene i sitronsaft
  • Dekke fisken med en tykk syrlig saus av en eller annen type (her vil det kanskje være en fordel å droppe osten, og legge potetmosen under og langs sidene i stedet for oppå sausen)

Comments are closed.