Lapskaus

Lapskaus

Lapskaus er undervurdert mat. Man trenger vel egentlig ikke en oppskrift, men her er den likevel:

Mange poteter
En stor kålrabi
Mange gulrøtter
En stor purre
Litt buljongpulver
Oksekjøtt, f.eks flatbiff

Bland en spiseskje buljongpulver eller to med litt vann i en diger gryte. Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i biter, ha i gryten. Skjær av det mørkegrønne på purren, del den på langs og vask inni. Hiv det ytterste laget hvis det er vissent eller vassent. Skjær i biter og ha i gryten. Brun kjøttet på høy varme, ha i gryten. Kok ut stekepannen og ha den resulterende kraften også i gryten. Bland litt. Fyll opp med vann til omtrent midt på det øverste laget med grønnsaker. La koke uten lokk til grønnsakene nesten ikke henger sammen lenger og nok vann er fordampet til at innholdet har lapskauskonsistens. Smak til med pepper og eventuelt litt mer buljongpulver utrørt i litt vann. Spis med flatbrød.

Teorien er at lapskaus egner seg utmerket som dypfrysermat til late dager. Jeg får dessverre aldri testet denne teorien, for uansett hvor digre porsjoner jeg lager ender jeg opp med å spise til jeg triller av stolen, vente noen timer, og spise resten til kvelds.

One Response to “Lapskaus”

  1. tinusen says:

    Som om jeg skulle sagt det selv…. =)