1 kg halvfrossen reinskav
2 store løk
Uanstendige mengder fersk sopp
1 boks rømme
~15 einerbær
Så mange poteter du får plass til i en stor gryte
Melk
Smør
Skrell potetene, del dem hvis de er store, og kok dem. Hvis det er nypoteter holder det å vaske dem i stedet for å skrelle. Brun kjøttet på høy varme – ikke alt på en gang, ca 300 gram i slengen er sånn passe. Ha i en stor gryte etterhvert, og hell ca en halvliter vann i. Hakk løken i mellomstore biter, stek den litt og ha i gryten. Gjør det samme med soppen. Kok opp og la småkoke. Knus einerbærene i en morter, ha i gryten sammen med pepper. Når potetene er ferdigkokte, hell av vannet, ha i ca 100 gram smør og litt melk, og mos dem. Ha i mer melk etterhvert til mosen har bra konsistens. Ikke bruk stavmikser eller lignende, potetmasse tåler ikke hardhendt behandling, da blir den seig. Sett lokk på potetstappen, og ha en boks rømme i kjøttgryten. Smak til med mer pepper, og la det koke et par minutter. Spis.