Verdens beste venner – fordi jeg har fortjent det

Egentlig begynte det hele den 13. april 2004. Det var 25-årsdagen min. Jeg hadde invitert alle vennene mine til fest, men ingen kom. Noen hadde andre planer, noen gadd ikke dra helt ut til Loddefjord der jeg bodde på den tiden, og noen hadde sikkert en annen god unnskyldning. I stedet for å sitte alene hjemme dro jeg på Finnegans og tok en øl. Bartenderen spanderte da jeg fortalte at jeg hadde bursdag. Jeg drakk ølen min, dro hjem igjen, og bestemte meg for at jeg trengte nye venner. Denne kvelden var bare den siste spikeren i en kiste fylt med mange skuffelser.

Seks og et halvt år senere har jeg ikke bare nye og mye, mye bedre venner. Jeg har en akkurat passe perfekt kjæreste, og to unger som helt objektivt sett er verdens peneste, smarteste og mest sjarmerende. Mye er flaks, men det er ikke sikkert at jeg hadde vært like lykkelig i dag hvis jeg ikke hadde bestemt meg den dagen for at jeg fortjente nye og bedre venner, og gjort noe med det.

I årstidens ånd vil jeg foreslå nyttårsforsetter for alle:

  • Du som ikke er fornøyd med vennene, jobben, eller livet, gjør noe med det. Gjør en innsats for å fikse det som kan fikses, men hvis det ikke er liv laga, gå videre og finn noe nytt. Det tar fort vekk noen år å snu opp ned på noe så stort som et liv, derfor er det like greit å begynne i dag.
  • Du som er fornøyd med vennene, jobben, eller livet, pass på å sette pris på det. Og ta vare på det.

Tags: , ,

3 Responses to “Verdens beste venner – fordi jeg har fortjent det”

  1. Ann Christin says:

    Sanne ord. Det har jeg lært, jeg også!

  2. Katrine says:

    Tusen takk for viktig innlegg..og AMEN! Er bare SÅ enig. Har kjent på det selv og vet at akkurat slik er det for meg også. Jeg er takknemlig, hver eneste dag for venner, familie og jobb 🙂

  3. Greta-G says:

    Kunne ikke sagt det bedre selv!
    (Inviterte til cava hos meg, men ingen “kunne” komme)

    /Greta-G