Chili con carne

Chili con carne er veldig enkelt å lage. Du kan lage en diger porsjon til mange mennesker og ha et hyggelig selskap. Alle blir i godt humør av god texmex. Eller du kan lage en diger porsjon, spise litt av den og fryse resten ned i passelige porsjoner til å varme opp på gråværsdager.

Du trenger:

En pakke kjøttdeig
Hvite bønner i tomatsaus
Røde bønner
Chilibønner (pintobønner i chilisaus)
Hakkede tomater på boks
Tomatpuré
Sukker
Eddik
Løk
Hvitløk
Chilipulver
Cayennepepper eller tabascosaus
Spisskummin
Oregano
Pepper

Ha litt olje i en stor, tykkbunnet gryte. En solid, tung jerngryte er best, men vi som ikke eier slike luksusartikler kan fint bruke en vanlig gryte. Stek kjøttdeigen i gryten. Grovhakk løken og stek den også litt. Åpne alle bønneboksene og hell innholdet i gryten. Gjør det samme med tomatene.

Ha i noen spiseskjeer tomatpuré, en tilsvarende mengde sukker og en dæsj eddik. Knus noen fedd hvitløk og ha i gryten sammen med krydderet. Ha i en god dose chilipulver, en enda bedre dose spisskummin, og smak til med cayennepepper eller tabasco til chilien er passe sterk. La koke uten lokk på lav varme til konsistensen er bra – beregn en times tid. Rør av og til.

Server med salte kjeks, tortillas og kaldt øl eller vann.

Tags: ,

One Response to “Chili con carne”

  1. Vince says:

    Ikke glem et par teskjeer med cummin… (kjøp hele og knus krydderet i en morter)